H Í R E K

kekcsik.png

2020.Máj.10.

Idén körülbelül 3,3 milliárd forint van a Nemzeti Tehetség Programra, amelynek keretében évente 300–350 ezer diákot támogatnak – közölte a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője az M1 Ma reggel című műsorában.
kekcsik.png

2020.Ápr.30.

Ezzel a mottóval hirdették meg a Nemzeti Tehetség Program 2020-as pályázatait. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője a Karc FM-nek adott interjújában elmondta: nekik is igazodniuk kellett a járvány miatti új helyzethez, de fontosnak tartották, hogy a kreatív emberek ilyen körülmények között is megmutathassák magukat.
Ezerszínű kikötő.jpeg

2020.Ápr.30.

A Nemzeti Tehetség Központ örömmel számol be azokról a kezdeményezésekről, amelyek révén a tehetséges fiatalok bemutatkozási lehetőséghez jutnak. A Földes Ferenc Gimnáziumban március 4-én megrendezett nagyszabású Kulturális nap ilyen esemény volt.
A komplex tehetséggondozás országosan is elismert jó gyakorlata, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium Minősített Tehetséggondozó Műhely egyik különlegessége a ...
kekcsik.png

2020.Ápr.27.

Megjelentek az Emberi Erőforrások Minisztériuma által koordinált Nemzeti Tehetség Program 2020-2021-es tanévre szóló 22 nyílt pályázati-, köztük a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj felhívása az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) weboldalán: www.emet.gov.hu.
Lényeges változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy ebben az évben a pályázatok beadására...
Tehetségműhely 4_2020_végleges.jpg

2020.Ápr.23.

A Nemzeti Tehetség Központ gondozásában megjelent "A munkaerőpiaci tehetséghasznosulás" című kötet. A könyv egy kutatás eredményeit mutatja be, amely a hazai kis- és középvállalkozások körében vizsgálta a tehetséges munkavállalók lehetőségeit, a cégek tehetséggel kapcsolatos gondolkozását és az ehhez kapcsolódó tevékenységeit.
plakat_PTE_Sebok.jpg

Környezetünk – egészségünk – közös jövőnk című vetélkedő a Pécsi Tudományegyetem gyakorló általános iskolájában

2020.Márc.14.

A Nemzeti Tehetség Központtal együttműködő Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda, Minősített tehetséggondozó Műhely az idei tanévben immár harmadik alkalommal rendezi meg a PTE pécsi és szekszárdi gyakorló általános iskoláiban tanuló alsó tagozatos diákok számára a Környezetünk-egészségünk-közös jövőnk című vetélkedőt.

Kövesd a tehetséget!

2020.Febr.24.

A Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. az EFOP-3.2.1 Tehetségek Magyarországa projekt keretében konferenciát szervezett „Kövesd a tehetséget!” címmel 2020. február 20-án, Budapesten.
kep_2.png

Új, egyedülálló tesztekkel segítünk megtalálni a tehetséget

2020.Febr.18.

Tesztek nélkül a kiemelkedő kreatív képességek a problémamegoldásra szánt feladatok jellegemiatt többnyire észrevétlenek maradnak a mindennapi pedagógiai gyakorlat számára.
ADHD.png

Tehetséggondozás ADHD-s és AUTIZMUS Spektrumzavaros gyerekeknél

2020.Jan.25.

Az ADHD-val és az autizmus
spektrumzavarral küzdő tanulók száma minden iskolatípusban folyamatosan és érzékelhetően növekszik, ezenkívül a jelenlegi tanárképzési szerkezetből még hiányoznak az SNI területei és az azokra adható releváns válaszok, ezért hiánypótlónak számított a rendezvény.
Tehetségműhely 5_végleges.jpg

2020.Jún.9.

Mi jellemzi azt a tanulási környezetet, amelyben a hazai pedagógusok tehetséggondozási, tehetségfejlesztési gyakorlata zajlik? Milyen az a tanulási környezet, amely a tehetséges tanulók számára optimális? Hogyan viszonyul egymáshoz ez a két tanulási környezet, mekkora a távolságuk és mit tehetünk annak érdekében, hogy ez csökkenjen?
kekcsik.png

2020.Jún.17.

Óriási érdeklődés övezte a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram „B” komponensét, amely meg is mutatkozott a beérkezett pályázatok számában: a június 15-i beadási határidőig 137-en jelentkeztek a programra a legtehetségesebb magyar fiatalok közül!

A hétvégén rendezték meg a Balatonon a #stipi kiválasztó tábort  

2020.Júl.05.

Július 3-a és 5-e között rendezték meg a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram B komponensének szakmai kiválasztó táborát. Az ösztöndíjprogramra 144-en pályáztak, közülük 49-en vettek részt a hétvégén zajló táborban, ahol a pályázók a szakmájukban ismert és elismert instruktorokkal dolgozhattak együtt. A maximum húsz pályázati nyertest szakmai bizottság választja majd ki.

Balatoni Nyár interjú a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramról

2020.Júl.05.

A Duna Tv Balatoni Nyár című műsorának adott interjút Dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogam kiválasztó táborával kapcsolatban. Részt vett még meghívottként Olasz Katalin Anna, Balla-Somogyi Csaba és Janzsó Róbert pályázó.
Novak_Kata_b.jpg

Kihirdették a Stipendium Peregrinum-ösztöndíj tizennyolc nyertesét

2020.Júl.20.

Kihirdették a Stipendium Peregrinum-ösztöndíj tizennyolc nyertesét hétfőn Budapesten, a fiatalok a következő évben a világ hatvanhat legjobb egyetemének valamelyikében tanulhatnak.

2020.Júl.21.

Beszélgetés Rácz Zsófia helyettes államtitkár asszonnyal és Balla-Somogyi Csabával, a Stipendium Peregrinum ösztöndíj egyik nyertesével.
2020-07-22 12-23-38
00:00 / 05:51

Lezárult a pályázat – M1 Ma reggel interjú

2020.Júl.21.

Kihirdették  a Stipendium Peregrinum 18 nyertesét. Az M1 műsorában Rácz Zsófia helyettes államtitkár asszonnyal és Balla-Somogyi Csabával, a Stipendium Peregrinum ösztöndíj egyik nyertesével beszélgettek.
Tehetségműhely 6_borító.jpg

2020.Júl.23.

A tehetséggondozással foglalkozó szakemberek számára kihívást jelentő feladat a tehetségek életútjának követése. Mi történik egy azonosított tehetséggel, ha például iskolát vált vagy a családja elköltözik, hogyan vihetőek tovább a róla megszerzett információk, amikor általános iskolából középiskolába, majd onnan a felsőoktatásba lép, vagy éppen belép a munkaerőpiacra? 
teh13.jpg

2020.Júl.24.

Átadták a „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat, mellyel azokat a kiemelkedően eredményes pedagógusokat ismerik el, akik sikeresen támogatták diákjaikat az OKTV-n való szereplésben, illetve egyéb kiemelkedő teljesítmények elérésében. Idén a díjat 40 pedagógus vehette át a Nemzeti Tehetség Központban megrendezett ünnepségen.

A “Kiváló versenyfelkészítő” díj díjazottai 

2020.Aug.06.

“Kiváló versenyfelkészítő” díjjal tüntettek ki 40 olyan kiemelkedően eredményes pedagógust, akik diákjaikat az OKTV-re sikeresen készítették fel.  A díjakat a Nemzeti Tehetség Központban július 24-25-e között adták át ünnepélyes keretek között. A díjazott pedagógusok arcképcsarnoka itt található.  
NEMZETI TEHETSÉG KÖZPONT

Nemzeti Tehetség Központ

Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.

Telefon: +36 70 643 9365
cégjegyzékszám: 01-09-345481
adószám: 26798819-2-41