H Í R E K

kekcsik.png

2020.Máj.10.

Idén körülbelül 3,3 milliárd forint van a Nemzeti Tehetség Programra, amelynek keretében évente 300–350 ezer diákot támogatnak – közölte a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője az M1 Ma reggel című műsorában.
kekcsik.png

2020.Ápr.30.

Ezzel a mottóval hirdették meg a Nemzeti Tehetség Program 2020-as pályázatait. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője a Karc FM-nek adott interjújában elmondta: nekik is igazodniuk kellett a járvány miatti új helyzethez, de fontosnak tartották, hogy a kreatív emberek ilyen körülmények között is megmutathassák magukat.
Ezerszínű kikötő.jpeg

2020.Ápr.30.

A Nemzeti Tehetség Központ örömmel számol be azokról a kezdeményezésekről, amelyek révén a tehetséges fiatalok bemutatkozási lehetőséghez jutnak. A Földes Ferenc Gimnáziumban március 4-én megrendezett nagyszabású Kulturális nap ilyen esemény volt.
A komplex tehetséggondozás országosan is elismert jó gyakorlata, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium Minősített Tehetséggondozó Műhely egyik különlegessége a ...
kekcsik.png

2020.Ápr.27.

Megjelentek az Emberi Erőforrások Minisztériuma által koordinált Nemzeti Tehetség Program 2020-2021-es tanévre szóló 22 nyílt pályázati-, köztük a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj felhívása az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) weboldalán: www.emet.gov.hu.
Lényeges változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy ebben az évben a pályázatok beadására...
Tehetségműhely 4_2020_végleges.jpg

2020.Ápr.23.

A Nemzeti Tehetség Központ gondozásában megjelent "A munkaerőpiaci tehetséghasznosulás" című kötet. A könyv egy kutatás eredményeit mutatja be, amely a hazai kis- és középvállalkozások körében vizsgálta a tehetséges munkavállalók lehetőségeit, a cégek tehetséggel kapcsolatos gondolkozását és az ehhez kapcsolódó tevékenységeit.
plakat_PTE_Sebok.jpg

Környezetünk – egészségünk – közös jövőnk című vetélkedő a Pécsi Tudományegyetem gyakorló általános iskolájában

2020.Márc.14.

A Nemzeti Tehetség Központtal együttműködő Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda, Minősített tehetséggondozó Műhely az idei tanévben immár harmadik alkalommal rendezi meg a PTE pécsi és szekszárdi gyakorló általános iskoláiban tanuló alsó tagozatos diákok számára a Környezetünk-egészségünk-közös jövőnk című vetélkedőt.

Kövesd a tehetséget!

2020.Febr.24.

A Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. az EFOP-3.2.1 Tehetségek Magyarországa projekt keretében konferenciát szervezett „Kövesd a tehetséget!” címmel 2020. február 20-án, Budapesten.
kep_2.png

Új, egyedülálló tesztekkel segítünk megtalálni a tehetséget

2020.Febr.18.

Tesztek nélkül a kiemelkedő kreatív képességek a problémamegoldásra szánt feladatok jellegemiatt többnyire észrevétlenek maradnak a mindennapi pedagógiai gyakorlat számára.
ADHD.png

Tehetséggondozás ADHD-s és AUTIZMUS Spektrumzavaros gyerekeknél

2020.Jan.25.

Az ADHD-val és az autizmus
spektrumzavarral küzdő tanulók száma minden iskolatípusban folyamatosan és érzékelhetően növekszik, ezenkívül a jelenlegi tanárképzési szerkezetből még hiányoznak az SNI területei és az azokra adható releváns válaszok, ezért hiánypótlónak számított a rendezvény.
NEMZETI TEHETSÉG KÖZPONT

Nemzeti Tehetség Központ

Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

székhely: 1134 Budapest, Váci út 49.

Telefon: +36 70 643 9365
cégjegyzékszám: 01-09-345481
adószám: 26798819-2-41